Rocon is een commercieel adviesbureau dat in 1996 als spin-off van de Universiteit Twente van start ging.
Mede door de financieel bedrijfskundige achtergrond van de vennoten en door de behoeften van de vele klanten, heeft de dienstverlening van Rocon zich eind jaren negentig in rap tempo uitgebreid met financierings- en subsidieaanvragen alsmede strategische en lokale ondersteuning van investeerders.
Sinds 2004 is het aantal landen zeer snel uitgebreid wat betreft de diensten op financierings- en strategiegebied.

Qua geografie kan Rocon u deze diensten aanbieden in Azië, Afrika en Zuid-Amerika en Oost-Europa.

Om de verdere groei van Rocon te faciliteren is Rocon sinds 2011 gevestigd in Enschede en Haarlem.

Minco Dasselaar

Minco Dasselaar

Algemeen Directeur

Netwerk

Minco Dasselaar heeft een netwerk opgebouwd van circa 500 Nederlandse bedrijven die internationaal actief zijn in opkomende markten. Matchmaking op het gebied van export en import is zijn expertise. Vele matchmakings bij handelsmissies heeft hij met succes georganiseerd, dit leidde tot aanzienlijke orders voor zowel lokale als Nederlandse bedrijven

Verantwoordelijkheden

Binnen Rocon is Minco Dasselaar verantwoordelijk voor acquisitie, matchmaking handel partners, branche-organisaties, het beheer van lokale specialisten, kwaliteitscontrole en lokale business development.

Taalvaardigheid

Vanwege het internationale aspect is een goede basiskennis van de moderne talen een must. Derhalve is Minco Dasselaar de talen Nederlands, Engels en Duits in woord en geschrift machtig.

Vincent Borgonjen

Vincent Borgonjen

General Manager

Opkomende marken

Binnen Rocon is Vincent Borgonjen gespecialiseerd in investeringsprojecten in opkomende markten. Hij is met name gespecialiseerd in het vinden van een netwerk voor een succesvolle implementatie. Daarnaast worden strategische partners die de mogelijkheid hebben voor het beheren en het opzetten van een investeringsproject in een opkomende markt gezocht. Tevens is de heer Borgonjen ook gespecialiseerd in de MKB industrie en de agrarische sector. De agrarische sector vraagt om een andere aanpak. Finance is moeilijk in opkomende markten te krijgen, maar vooral ook een goed beheer. Kennis van moderne productietechnieken is vaak niet aanwezig in deze landen.

Netwerk

Vincent heeft een groot investeringsnetwerk in Nederland van bedrijven die bereid en in staat zijn om te investeren in opkomende markten. Voor een investeringsproject werkt Vincent samen met lokale specialisten die de specifieke kenmerken van elk land / regio te kennen.

Talen

Vanwege het internationale aspect is een goede basiskennis van de moderne talen een must. Derhalve is Vincent Borgonjen de talen Nederlands, Engels en Duits in woord en geschrift machtig.