INTERNATIONAL PROJECT MANAGEMENT

Rocon richt zich op Nederlandse bedrijven die activiteiten willen opzetten in opkomende markten in Europa, Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Daarnaast ondersteunen wij bedrijven die alreeds actief zijn in deze landen. Juist in deze markten zijn de risico’s vaak groter of niet altijd te doorgronden en is het vinden van financiering vaak een probleem.

Nog steeds merken we in onze activiteiten dat er vaak weinig bekend is over een bepaalde branche in het buitenland.

Waar veel bedrijven behoefte aan blijken te hebben is informatie over concrete en praktische zaken. Daarnaast probeert Rocon als rechterhand van een manager of ondernemer op te treden. ‘Managing the daily business’ is wat voor het bedrijfsleven veelal de nodige tijd kost. Zaken die op de lange termijn spelen krijgen vaak niet de aandacht die het verdient.

Rocon begeleid bedrijven van projectidee tot de realisatie en verder.

Plan van aanpak, individueel en op maat
Uw bedrijfsactiviteiten en uw plannen vormen de basis voor een plan van aanpak op maat. Het doel is om u zo goed mogelijk te begeleiden naar een succesvolle start van het project van uw eigen bedrijf.

Adviesgesprekken
Met ons zult u regelmatig de voortgang van uw plannen bespreken. We beschikken over brede kennis, uitstekende contacten en netwerken, denken met u mee en informeren u over uiteenlopende zaken en mogelijkheden. Uw ondernemingsplan staat bij ons altijd centraal.

Maatschappelijk verantwoorde ondernemen
Steeds meer bedrijven doen al iets aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar niet altijd is er sprake van beleid op het gebied van MVO. Als u structureel aan de slag wilt met MVO, dan kunnen wij u met behulp van onze MVO afdeling hierin verder begeleiden.

Netwerk
Netwerken is erg belangrijk voor een start in het buitenland. Niet alleen om in contact te komen met potentiële partners, maar ook om juiste personen te vinden voor het uitvoeren van de vereiste taken, Rocon heeft een gedegen internationaal netwerk om kennis mee uit te wisselen en samen te werken in het buitenland.

Financiering
Het kan zijn dat u bepaalde financiering nodig heeft om goed van start te gaan met uw plannen. Wij helpen u bij het zoeken naar financierings- en subisidiemogelijkheden. Tevens bieden wij, in overleg en samenwerking, de mogelijkheid om mee te participeren aan uw project in het buitenland (Joint Investment Projects).

Hier kunt u meer informatie vinden met betrekking tot JIP.

Klaar voor de start!
Wanneer de voorbereiding is afgerond, zijn we in staat om succesvol te beginnen. Echter de start is het halve werk en voor ons het verdere vertrekpunt van uw project in het buitenland.

Begeleiding na start en afronding
Dan breekt de meest spannende tijd aan: u maakt de eerste stap in het buitenland.  Ook na de start én de afronding staan we voor u klaar en bieden wij onze expertise aan. Als ondernemer kunt u nog steeds met al uw vragen bij ons terecht en gebruik maken van onze services en netwerk.

Mail ons

2 + 6 = ?