Steeds meer bedrijven doen al iets aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar niet altijd is er sprake van beleid op het gebied van MVO. Wilt u gaan ondernemen in Azië, Afrika of Zuid-Amerika en gaat structureel aan de slag wilt met MVO, dan kunnen wij u met behulp van onze MVO afdeling hierin verder begeleiden. Wij bieden u een MVO beleidsplan tegen een gereduceerd tarief.

In het MVO beleidsplan staat hoe u in het land moet omgaan met drie elementen: people, planet en profit.

Bij het element people wordt er gekeken hoe het bedrijf om gaat met: diversiteit, man-vrouw verhouding, discriminatie, kinderarbeid, omkoping, medezeggenschap en gedragscodes.

planet: er wordt gekeken naar de omgang met het milieu. Hoe wordt er omgegaan met afvalscheiding, is het energieverbruik zuinig, wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede producten en zijn de schoonmaakmiddelen natuurlijk.

profit: hierbij wordt er gelet op de economische effecten op de omgeving door het bedrijf. Zo neemt bijvoorbeeld de werkgelegenheid toe, worden er duurzame investeringen gedaan. Winst maken is ook een onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uiteindelijk gaat het er bij maatschappelijk verantwoord ondernemen om dat deze drie elementen in evenwicht zijn.

Rocon heeft veel ervaring met het MVO-adviesplan. De bedrijven waarvoor een MVO-adviesplan heeft geschreven kunt u hier vinden.